Jump to content


Photo

[How-To] [Guide] Restore Root After Installing Ics Leak

Root ICS Leak ICS

  • Please log in to reply
193 replies to this topic

#1 PillClinton

PillClinton

    #FireGaryBettman

  • Members
  • PipPipPip
  • 441 posts
  • Twitter:530SharksFan
  • LocationNorCal

Posted 02 April 2012 - 01:03 AM

*
POPULAR

For those of you who WERE rooted & protected root with Voodoo, installed the ICS leak & subsequently lost root like I did,

Please Login or Register to see this Hidden Content

tweeted out some helpful instructions to remedy the issue!



Disclaimers:
I did not personally use this method - before it was available, I had already RSD'd. On my second time through the process, I successfully retained root. Therefore this was unneeded (for ME!) All credit goes to

Please Login or Register to see this Hidden Content

, I just wrote up the instructions! Thanks man, you're a lifesaver :D


Finally, I'm not responsible for any damage you do to your phone!! Read instructions carefully!



To Restore Root on the Ics Leak (Edited 4/2/12 @ 12:39PM PT):
  • Download

    Please Login or Register to see this Hidden Content

    for free from the market.
  • Enter the following commands EXACTLY as you see them listed here:
  • /system/su-backup
  • mount -o rw,remount -t yaffs2 /dev/block/system /system
  • cp /system/su-backup /system/bin/su
  • ‚ÄčExit terminal & reboot.
  • Root should be restored at this point!

Please post in this thread if it worked for you. If so, please hit the LIKE button! :)
  • ghoticov, bokajay, y0brando and 88 others like this

#2 Fixter

Fixter

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Twitter:GSoulPR
  • Google+:https://plus.google.com/104891387190804178992/about

Posted 02 April 2012 - 02:49 AM

For those of you who installed the leak and lost root like I did, dhacker tweeted the following:


Download term? I'm sorry but where are we supposed to do this? In a command prompt? In terminal inside of android? A little more would help.

Thanks,
  • tmccorn likes this

#3 VantenKiest

VantenKiest

    Guru of Insanity & Tech support

  • Members
  • PipPipPip
  • 668 posts
  • LocationPittsburgh PA baby

Posted 02 April 2012 - 02:53 AM

Pill.. please if you are going to post something like this detailed walkthrough.. the general public isnt going to understand what this is much less how it works or why... education please.
In my Ferocious convictions, and in-dominant belief in my own actions, it would be a great advantage to anyone's interest who lay with mine..... Vanten Kiest

#4 PillClinton

PillClinton

    #FireGaryBettman

  • Members
  • PipPipPip
  • 441 posts
  • Twitter:530SharksFan
  • LocationNorCal

Posted 02 April 2012 - 03:00 AM

Pill.. please if you are going to post something like this detailed walkthrough.. the general public isnt going to understand what this is much less how it works or why... education please.


I'll add some more details tomorrow, I'm tired. Calling it a night. In short, those commands in quotes can be be entered into Android Terminal Emulator (free download from the Market).
  • TwoBuells and canezila like this

#5 Fixter

Fixter

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Twitter:GSoulPR
  • Google+:https://plus.google.com/104891387190804178992/about

Posted 02 April 2012 - 03:09 AM

Thanks Pill. I did it and it took the commands with no error. However no root was restored. I'll check into it when I get to work. I think I may have deleted my backup. Not sure yet.

#6 VantenKiest

VantenKiest

    Guru of Insanity & Tech support

  • Members
  • PipPipPip
  • 668 posts
  • LocationPittsburgh PA baby

Posted 02 April 2012 - 03:19 AM

Fixter wait till we have a detailed list of whats supposed to happen and what this does. and why
In my Ferocious convictions, and in-dominant belief in my own actions, it would be a great advantage to anyone's interest who lay with mine..... Vanten Kiest

#7 Fixter

Fixter

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Twitter:GSoulPR
  • Google+:https://plus.google.com/104891387190804178992/about

Posted 02 April 2012 - 03:35 AM

Fixter wait till we have a detailed list of whats supposed to happen and what this does. and why


No problem.

Edit: My su-backup is in System.

#8 shizumie

shizumie

    Droid Master

  • Dedicated Supporter
  • PipPipPip
  • 650 posts
  • Google+:shizumie@gmail.com
  • LocationHortens, Ga
  • Current Device(s):DNA

Posted 02 April 2012 - 05:12 AM

Def need some more info for the masses, as this is main reason people are trying rsd and start all over, thus incrrasing risk of problems

sliced by my Razr on Tapatalk

Posted Image


#9 Fixter

Fixter

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Twitter:GSoulPR
  • Google+:https://plus.google.com/104891387190804178992/about

Posted 02 April 2012 - 06:14 AM

Def need some more info for the masses, as this is main reason people are trying rsd and start all over, thus incrrasing risk of problems

sliced by my Razr on Tapatalk


Yeah I tried running the whole command with no errors and it took it with no errors but nothing happened. It just stayed the same.

#10 dj_spore

dj_spore

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 02 April 2012 - 07:26 AM

So, from what I can tell, it is three separate commands:

/system/su-backup. (This is where mine fails, I get "b469 cannot locate '_mktemp' CANNOT LINK EXECUTABLE)

mount -o rw,remount -t yaffs2 /dev/block/system /system (I get Permission not granted)

cp /system/su-backup /system/bin/su (I get File is reat-only)

no root afterwards, i'm assuming it has to do with the _mktemp error.

Sent from my DROID RAZR using Tapatalk

Attached Files



#11 uberbdon

uberbdon

    Droid Master

  • Members
  • PipPipPip
  • 367 posts

Posted 02 April 2012 - 07:53 AM

So, from what I can tell, it is three separate commands:

/system/su-backup. (This is where mine fails, I get "b469 cannot locate '_mktemp' CANNOT LINK EXECUTABLE)

mount -o rw,remount -t yaffs2 /dev/block/system /system (I get Permission not granted)

cp /system/su-backup /system/bin/su (I get File is reat-only)

no root afterwards, i'm assuming it has to do with the _mktemp error.

Sent from my DROID RAZR using Tapatalk


Haha! Worked for me!

When I got to "/system/su-backup" I got the same error as you, but then realized I typo'd and put "/system/su_backup"

I'm thinking you may have just made a spelling error like I did.

Proof of my root:

Please Login or Register to see this Hidden Content



#12 uberbdon

uberbdon

    Droid Master

  • Members
  • PipPipPip
  • 367 posts

Posted 02 April 2012 - 07:57 AM

And....one pic of terminal

Posted Image
  • PillClinton likes this

#13 W0017roid

W0017roid

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 128 posts
  • Twitter:17akota
  • Google+:17akota
  • LocationNorth Carolina/Pennsylvania

Posted 02 April 2012 - 08:03 AM

im gonna try this method after i restore to .173 and go from there. i think my su-backup was deleted whenever i data wiped. lol. i really hope this works!!

#14 uberbdon

uberbdon

    Droid Master

  • Members
  • PipPipPip
  • 367 posts

Posted 02 April 2012 - 08:05 AM

im gonna try this method after i restore to .173 and go from there. i think my su-backup was deleted whenever i data wiped. lol. i really hope this works!!


FYI I didnt temp unroot before going to ICS. I did this the first day the leak was brought out.

#15 dj_spore

dj_spore

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 02 April 2012 - 08:12 AM

Haha! Worked for me!

When I got to "/system/su-backup" I got the same error as you, but then realized I typo'd and put "/system/su_backup"

I'm thinking you may have just made a spelling error like I did.

Proof of my root:

Please Login or Register to see this Hidden Content




Thanks, but no luck, I'm finding this error comes from binaries being messed up? Anyway, im thinking about going back to 173 and trying again :( I'll give this until my phone has a full charge...


#16 W0017roid

W0017roid

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 128 posts
  • Twitter:17akota
  • Google+:17akota
  • LocationNorth Carolina/Pennsylvania

Posted 02 April 2012 - 08:13 AM

FYI I didnt temp unroot before going to ICS. I did this the first day the leak was brought out.


thank you. i will try it that way. :)

hmm it probably would of been way easier if someone would of just sent me their su-backup now that i think about it. lol

#17 dj_spore

dj_spore

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 02 April 2012 - 08:14 AM

FYI I didnt temp unroot before going to ICS. I did this the first day the leak was brought out.


I DID temp unroot...

#18 W0017roid

W0017roid

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 128 posts
  • Twitter:17akota
  • Google+:17akota
  • LocationNorth Carolina/Pennsylvania

Posted 02 April 2012 - 08:17 AM

so does anyone know how to get ADB to work with Windows 8? i have to keep using my laptop to use the Utility or anything that requires ADB. :/ ill keep looking on google though.

#19 dj_spore

dj_spore

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 02 April 2012 - 08:17 AM

Just triple checked, su-backup IS in the /system folder...

#20 uberbdon

uberbdon

    Droid Master

  • Members
  • PipPipPip
  • 367 posts

Posted 02 April 2012 - 08:19 AM

so does anyone know how to get ADB to work with Windows 8? i have to keep using my laptop to use the Utility or anything that requires ADB. :/ ill keep looking on google though.


I just used Terminal Emulator on google play store.

#21 bokajay

bokajay

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

Posted 02 April 2012 - 08:20 AM

this works.. dhacker is the man

#22 W0017roid

W0017roid

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 128 posts
  • Twitter:17akota
  • Google+:17akota
  • LocationNorth Carolina/Pennsylvania

Posted 02 April 2012 - 08:24 AM

I just used Terminal Emulator on google play store.


i understand but if i try to use Razr Utility i just hangs at daemon not running. starting it now. :/

#23 uberbdon

uberbdon

    Droid Master

  • Members
  • PipPipPip
  • 367 posts

Posted 02 April 2012 - 08:28 AM

i understand but if i try to use Razr Utility i just hangs at daemon not running. starting it now. :/


Oh, gotcha.

#24 thejakenixon

thejakenixon

    Mr. Nice Guy (who doesn't want to finish last)

  • Members
  • PipPip
  • 29 posts
  • Twitter:thejakenixon
  • Google+:Jake Nixon
  • LocationVandenberg AFB, CA
  • Current Device(s):Motorola Droid Razr

Posted 02 April 2012 - 08:32 AM

so does anyone know how to get ADB to work with Windows 8? i have to keep using my laptop to use the Utility or anything that requires ADB. :/ ill keep looking on google though.


Look for motohelper online. Some users have been able to successfully download and install drivers in compatibility mode. Or you could try extracting the files from the original .msi drivers installer with Universal Extractor. If you try this option, extract with the first method option it gives you of the three. Don't forget to change the compatibility mode of the extracted .exe.

I've only heard reports of these methods working, they did not work for me on my Windows 8 Consumer Preview 64 bit laptop.
I'm curious to see how it works for you.

#25 W0017roid

W0017roid

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 128 posts
  • Twitter:17akota
  • Google+:17akota
  • LocationNorth Carolina/Pennsylvania

Posted 02 April 2012 - 08:37 AM

Look for motohelper online. Some users have been able to successfully download and install drivers in compatibility mode. Or you could try extracting the files from the original .msi drivers installer with Universal Extractor. If you try this option, extract with the first method option it gives you of the three. Don't forget to change the compatibility mode of the extracted .exe.

I've only heard reports of these methods working, they did not work for me on my Windows 8 Consumer Preview 64 bit laptop.
I'm curious to see how it works for you.


i totally forgot all about Compatibility mode lol. ill try that now.

#26 thejakenixon

thejakenixon

    Mr. Nice Guy (who doesn't want to finish last)

  • Members
  • PipPip
  • 29 posts
  • Twitter:thejakenixon
  • Google+:Jake Nixon
  • LocationVandenberg AFB, CA
  • Current Device(s):Motorola Droid Razr

Posted 02 April 2012 - 08:39 AM

i totally forgot all about Compatibility mode lol. ill try that now.

Yeah, however unfortunately I don't think compatibility mode is all that smooth with .msi files.

#27 W0017roid

W0017roid

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 128 posts
  • Twitter:17akota
  • Google+:17akota
  • LocationNorth Carolina/Pennsylvania

Posted 02 April 2012 - 08:44 AM

Yeah, however unfortunately I don't think compatibility mode is all that smooth with .msi files.


well i just ran the Troubleshooter and applying the fix that it recommended. now i just gotta wait for the phone to reboot to see if it worked that way.

#28 W0017roid

W0017roid

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 128 posts
  • Twitter:17akota
  • Google+:17akota
  • LocationNorth Carolina/Pennsylvania

Posted 02 April 2012 - 08:57 AM

just wondering. if i do a factory wipe after doing this trick, i should retain root right?

#29 W0017roid

W0017roid

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 128 posts
  • Twitter:17akota
  • Google+:17akota
  • LocationNorth Carolina/Pennsylvania

Posted 02 April 2012 - 09:03 AM

so i did NOT temp unroot and when ICS loaded up and i went into Voodoo and hit restore root, it legit restored root. the boxes both checked and just installed terminal emulator, hit su and i got the SuperUser allow deny pop up. :D
So before i mess something up, i can factory reset and keep root right? normally when i factory reset im installing a ROM not just to do it. lol

#30 Cruiserdude

Cruiserdude

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 49 posts
  • Twitter:@andrewblitch

Posted 02 April 2012 - 09:23 AM

Are you sure you're typing everything right in terminal emulator?


The first command is simply "/system/su-backup", correct? I cant get past that without getting the error...






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users