Jump to content


Photo

Get Unstuck From Ics(But Not Back To Gb)! [6.14.84/85, 6.16.203/204/206]


  • Please log in to reply
429 replies to this topic

#301 StealthFox13

StealthFox13

    Gen. Member (Subject to change)

  • Members
  • PipPip
  • 125 posts
  • LocationMinnesota
  • Current Device(s):Droid Razr Maxx (Refurb), Galaxy Note 10.1

Posted 24 May 2012 - 06:10 PM

HELP!!! i tried to run this update, i dont know what i screwed up, but i did something. now im left with a soft bricked razr that says assert failed: apply_patch_check...........ECT. when i try to force flash the .84 files to restore. can anybody shed some light on this?
Posted Image

#302 cconcepts

cconcepts

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 187 posts

Posted 24 May 2012 - 06:37 PM

HELP!!! i tried to run this update, i dont know what i screwed up, but i did something. now im left with a soft bricked razr that says assert failed: apply_patch_check...........ECT. when i try to force flash the .84 files to restore. can anybody shed some light on this?


the instructions in the op are pretty straightfoward....when did it brick on you? I mean at what part in the process? The only small issue i had was first going into stock recovery....the android popped up and loaded something for a while, then i had to reboot back into bootloader menu and select recovery again......other than that it was flawless.

#303 StealthFox13

StealthFox13

    Gen. Member (Subject to change)

  • Members
  • PipPip
  • 125 posts
  • LocationMinnesota
  • Current Device(s):Droid Razr Maxx (Refurb), Galaxy Note 10.1

Posted 24 May 2012 - 07:01 PM

well it was actually a pretty dumb mistake, i forgot to place the .206 update on the card. then i went through the whole deal and flashed the .86 and it aborted and now i am stuck.
Posted Image

#304 etrorteepe

etrorteepe

    Not a Belieber

  • Members
  • PipPip
  • 194 posts
  • Current Device(s):Nexus 5

Posted 24 May 2012 - 07:04 PM

well it was actually a pretty dumb mistake, i forgot to place the .206 update on the card. then i went through the whole deal and flashed the .86 and it aborted and now i am stuck.

Get an SD card reader or use another phone to push the 206 file to the SD card.

#305 StealthFox13

StealthFox13

    Gen. Member (Subject to change)

  • Members
  • PipPip
  • 125 posts
  • LocationMinnesota
  • Current Device(s):Droid Razr Maxx (Refurb), Galaxy Note 10.1

Posted 24 May 2012 - 07:08 PM

yea...thats what i figured, ima do it when i got home. just wanted to get some backup or if there was a different way. PS. Apple sucks :-P
Posted Image

#306 tiger505

tiger505

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 24 May 2012 - 07:24 PM

Thanks for the great help on the ICS 206 update. I need to find out what is going on and if someone can help it would be must appreciated. I'm on 181 and rooted. Never put in an ICS update. Do I need to use the 1.6 utility and and the Unstuck_ICS tool etc? It notes that I need the 206 kernel !! I'm kinda new at this but I guess my question is can I just go to recovery and flash 206, then use the instructions to root again and have 206 ICS with root?
Big thanks in advance and I hope this is not a too elementary question.
PS - at first I tried to open the Droid Razr Utility 1.6 and turn my phone off and restart with Volume Down and Power and held for a while, on release my Razr Maxx just rebooted. I know the utility works as I tried #12 reboot phone and that works so I know my Moto drivers are ok.
I hope this is not over my head, but I desire ICS as I'm quite happy with it on my Rezound...very happy in fact.

#307 jimyv

jimyv

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 234 posts

Posted 24 May 2012 - 08:07 PM

Loaded and bloated 206 gotta love it

Attached Files


Sharing da buzz on my crackflashed rzr jimyv

#308 jimyv

jimyv

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 234 posts

Posted 24 May 2012 - 08:14 PM

Loaded and bloated 206 gotta love it

damn whats this system gonna do leaned out plus roids? Gonna need me some overclock guys lol

Attached Files


Sharing da buzz on my crackflashed rzr jimyv

#309 StealthFox13

StealthFox13

    Gen. Member (Subject to change)

  • Members
  • PipPip
  • 125 posts
  • LocationMinnesota
  • Current Device(s):Droid Razr Maxx (Refurb), Galaxy Note 10.1

Posted 24 May 2012 - 09:14 PM

E: Error in /tmp/sideload/package.zip. thats the message i get in recovery...
Posted Image

#310 StealthFox13

StealthFox13

    Gen. Member (Subject to change)

  • Members
  • PipPip
  • 125 posts
  • LocationMinnesota
  • Current Device(s):Droid Razr Maxx (Refurb), Galaxy Note 10.1

Posted 24 May 2012 - 09:15 PM

Get an SD card reader or use another phone to push the 206 file to the SD card.


pushed the file, wont update though. im stumped
Posted Image

#311 kerm660r

kerm660r

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 24 May 2012 - 09:44 PM

E: Error in /tmp/sideload/package.zip. thats the message i get in recovery...


Same problem here...

#312 jimyv

jimyv

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 234 posts

Posted 24 May 2012 - 10:23 PM

Same problem here...

and then you reboot recovery and do it again i believe.
Sharing da buzz on my crackflashed rzr jimyv

#313 kerm660r

kerm660r

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 24 May 2012 - 10:38 PM

Unfortunately I have rebooted into recovery several times and continue to receive the same error message. I have started over from step 1 in the op several times as well. Any further guidance would be greatly appreciated. Thanks

#314 mattlgroff

mattlgroff

    The Dark Knight

  • Developer
  • 2,518 posts

Posted 24 May 2012 - 10:39 PM

Unfortunately I have rebooted into recovery several times and continue to receive the same error message. I have started over from step 1 in the op several times as well. Any further guidance would be greatly appreciated. Thanks

If you get that message, wipe data, do the update again. If THAT fails, reboot. wipe cache, then install it again. That worked for me.

Please do not Personal Message me for help or troubleshooting. They will be ignored. Post in threads or start one in Q&A sections.

If you feel the need to donate to me, click here.


#315 kerm660r

kerm660r

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 24 May 2012 - 10:58 PM

If you get that message, wipe data, do the update again. If THAT fails, reboot. wipe cache, then install it again. That worked for me.


Thank you for the response. Just ran through these steps three separate times. I am still receiving the same error message. Any other suggestions?

#316 edave

edave

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 24 May 2012 - 11:03 PM

Got it on the first try! But when I back to 85 to root I no longer have a working driver. Usb debugging checked, pdanet works and rsd see my phone but can't manually view internal or external files and 1.6 utility does not see my phone. Uninstalled and reinstalled and rebooted laptop and no luck. Any suggestion?

#317 edave

edave

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted 24 May 2012 - 11:32 PM

Helps if you run EXTRACTED UTILITY :o ,Got it thanks for the tools, just operator error!!!

#318 cinek_wwl

cinek_wwl

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • LocationPoland

Posted 25 May 2012 - 04:47 AM

Here is log , where is wrong - somebody help - please


[*] Simple Razr Restore
[*] Windows Version
[*] Created by mattlgroff (with help from dhacker29!)
[*] Follow us @mattlgroff @dhacker29 or on DroidRZR.com
[*]
[*] Before continuing, ensure your Razr is in the
[*] "AP Fastboot" mode and connected via USB.
[*] (Press both volume buttons when it boots the the triangle,
[*] choose wipe cache, and then reboot.)
[*]--- Also press the keys after the screen flashes back on when asked---
[*] IF YOUR PHONE SAYS STATUS 1 UNLOCKED EXIT NOW AND EMAIL ME
[*] YOU HAVE AN UNLOCKED BOOTLOADER! ! ! ! !
[*] mattlgroff@gmail.com RUNNING THIS WILL LOCK YOUR BOOTLOADER!
[*]
[*] Press enter to restore your phone to 6.12.181...
Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .
sending 'mbm' (512 KB)... OKAY [ 0.059s]
writing 'mbm'... OKAY [ 0.468s]
rebooting into bootloader... OKAY [ 0.296s]
Press any key AFTER the screen comes back on
Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .
< waiting for device >
sending 'mbmloader' (42 KB)... OKAY [ 0.010s]
writing 'mbmloader'... OKAY [ 0.296s]
sending 'mbm' (512 KB)... OKAY [ 0.285s]
writing 'mbm'... OKAY [ 0.473s]
rebooting into bootloader... OKAY [ 0.296s]
Press any key AFTER the screen comes back on
Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .
erasing 'userdata'... OKAY [ 0.076s]
erasing 'cache'... OKAY [ 0.033s]
sending 'cdt.bin' (16 KB)... OKAY [ 0.009s]
writing 'cdt.bin'... INFOPreflash validation failure
FAILED (remote: )
sending 'devtree' (512 KB)... OKAY [ 0.309s]
writing 'devtree'... INFOPreflash validation failure
FAILED (remote: )
error: cannot load 'files\logo.bin'

sending 'system' (262144 KB)... OKAY [ 25.263s]
writing 'system'... OKAY [ 20.372s]
sending 'system' (262144 KB)... OKAY [ 24.877s]
writing 'system'... OKAY [ 21.245s]
sending 'system' (130816 KB)... OKAY [ 13.012s]
writing 'system'... OKAY [ 11.837s]
sending 'boot' (8192 KB)... OKAY [ 0.764s]
writing 'boot'... INFOPreflash validation failure
FAILED (remote: )
sending 'recovery' (9216 KB)... OKAY [ 1.153s]
writing 'recovery'... INFOPreflash validation failure
FAILED (remote: )
sending 'ebr' (16 KB)... OKAY [ 0.260s]
writing 'ebr'... INFOPreflash validation failure
FAILED (remote: )
sending 'mbr' (16 KB)... OKAY [ 0.271s]
writing 'mbr'... INFOPreflash validation failure
FAILED (remote: )
error: cannot load 'files\cdrom'

sending 'preinstall' (262144 KB)... OKAY [ 25.593s]
writing 'preinstall'... INFOimage bigger than partition
FAILED (remote: )
sending 'webtop' (262144 KB)... OKAY [ 26.730s]
writing 'webtop'... OKAY [ 23.193s]
sending 'webtop' (262144 KB)... OKAY [ 25.331s]
writing 'webtop'... OKAY [ 21.261s]
sending 'webtop' (262144 KB)... OKAY [ 25.564s]
writing 'webtop'... OKAY [ 21.142s]
sending 'webtop' (262144 KB)... OKAY [ 26.261s]
writing 'webtop'... OKAY [ 22.298s]
sending 'webtop' (262144 KB)... OKAY [ 26.565s]
writing 'webtop'... OKAY [ 21.439s]
sending 'webtop' (54016 KB)... OKAY [ 5.844s]
writing 'webtop'... OKAY [ 5.059s]
sending 'radio' (21848 KB)... OKAY [ 1.984s]
writing 'radio'... OKAY [ 2.058s]
erasing 'userdata'... OKAY [ 1.151s]
erasing 'cache'... OKAY [ 0.128s]
sending 'radio' (21848 KB)... OKAY [ 2.105s]
writing 'radio'... OKAY [ 1.712s]
sending 'radio' (21848 KB)... OKAY [ 2.306s]
writing 'radio'... OKAY [ 1.709s]
rebooting...

Please make a selection or hit ENTER to return:

#319 jimyv

jimyv

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 234 posts

Posted 25 May 2012 - 04:56 AM

Here is log , where is wrong - somebody help - please


[*] Simple Razr Restore
[*] Windows Version
[*] Created by mattlgroff (with help from dhacker29!)
[*] Follow us @mattlgroff @dhacker29 or on DroidRZR.com
[*]
[*] Before continuing, ensure your Razr is in the
[*] "AP Fastboot" mode and connected via USB.
[*] (Press both volume buttons when it boots the the triangle,
[*] choose wipe cache, and then reboot.)
[*]--- Also press the keys after the screen flashes back on when asked---
[*] IF YOUR PHONE SAYS STATUS 1 UNLOCKED EXIT NOW AND EMAIL ME
[*] YOU HAVE AN UNLOCKED BOOTLOADER! ! ! ! !
[*] mattlgroff@gmail.com RUNNING THIS WILL LOCK YOUR BOOTLOADER!
[*]
[*] Press enter to restore your phone to 6.12.181...
Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .
sending 'mbm' (512 KB)... OKAY [ 0.059s]
writing 'mbm'... OKAY [ 0.468s]
rebooting into bootloader... OKAY [ 0.296s]
Press any key AFTER the screen comes back on
Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .
< waiting for device >
sending 'mbmloader' (42 KB)... OKAY [ 0.010s]
writing 'mbmloader'... OKAY [ 0.296s]
sending 'mbm' (512 KB)... OKAY [ 0.285s]
writing 'mbm'... OKAY [ 0.473s]
rebooting into bootloader... OKAY [ 0.296s]
Press any key AFTER the screen comes back on
Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .
erasing 'userdata'... OKAY [ 0.076s]
erasing 'cache'... OKAY [ 0.033s]
sending 'cdt.bin' (16 KB)... OKAY [ 0.009s]
writing 'cdt.bin'... INFOPreflash validation failure
FAILED (remote: )
sending 'devtree' (512 KB)... OKAY [ 0.309s]
writing 'devtree'... INFOPreflash validation failure
FAILED (remote: )
error: cannot load 'files\logo.bin'

sending 'system' (262144 KB)... OKAY [ 25.263s]
writing 'system'... OKAY [ 20.372s]
sending 'system' (262144 KB)... OKAY [ 24.877s]
writing 'system'... OKAY [ 21.245s]
sending 'system' (130816 KB)... OKAY [ 13.012s]
writing 'system'... OKAY [ 11.837s]
sending 'boot' (8192 KB)... OKAY [ 0.764s]
writing 'boot'... INFOPreflash validation failure
FAILED (remote: )
sending 'recovery' (9216 KB)... OKAY [ 1.153s]
writing 'recovery'... INFOPreflash validation failure
FAILED (remote: )
sending 'ebr' (16 KB)... OKAY [ 0.260s]
writing 'ebr'... INFOPreflash validation failure
FAILED (remote: )
sending 'mbr' (16 KB)... OKAY [ 0.271s]
writing 'mbr'... INFOPreflash validation failure
FAILED (remote: )
error: cannot load 'files\cdrom'

sending 'preinstall' (262144 KB)... OKAY [ 25.593s]
writing 'preinstall'... INFOimage bigger than partition
FAILED (remote: )
sending 'webtop' (262144 KB)... OKAY [ 26.730s]
writing 'webtop'... OKAY [ 23.193s]
sending 'webtop' (262144 KB)... OKAY [ 25.331s]
writing 'webtop'... OKAY [ 21.261s]
sending 'webtop' (262144 KB)... OKAY [ 25.564s]
writing 'webtop'... OKAY [ 21.142s]
sending 'webtop' (262144 KB)... OKAY [ 26.261s]
writing 'webtop'... OKAY [ 22.298s]
sending 'webtop' (262144 KB)... OKAY [ 26.565s]
writing 'webtop'... OKAY [ 21.439s]
sending 'webtop' (54016 KB)... OKAY [ 5.844s]
writing 'webtop'... OKAY [ 5.059s]
sending 'radio' (21848 KB)... OKAY [ 1.984s]
writing 'radio'... OKAY [ 2.058s]
erasing 'userdata'... OKAY [ 1.151s]
erasing 'cache'... OKAY [ 0.128s]
sending 'radio' (21848 KB)... OKAY [ 2.105s]
writing 'radio'... OKAY [ 1.712s]
sending 'radio' (21848 KB)... OKAY [ 2.306s]
writing 'radio'... OKAY [ 1.709s]
rebooting...

Please make a selection or hit ENTER to return:

. Looks pretty normal dude..did you read whole op not just steps? It says youll have multiple fails at different stags.
Sharing da buzz on my crackflashed rzr jimyv

#320 beeryooper

beeryooper

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 177 posts
  • LocationWisconsin

Posted 25 May 2012 - 06:38 AM

Here is log , where is wrong - somebody help - please


[*] Simple Razr Restore
[*] Windows Version
[*] Created by mattlgroff (with help from dhacker29!)
[*] Follow us @mattlgroff @dhacker29 or on DroidRZR.com
[*]
[*] Before continuing, ensure your Razr is in the
[*] "AP Fastboot" mode and connected via USB.
[*] (Press both volume buttons when it boots the the triangle,
[*] choose wipe cache, and then reboot.)
[*]--- Also press the keys after the screen flashes back on when asked---
[*] IF YOUR PHONE SAYS STATUS 1 UNLOCKED EXIT NOW AND EMAIL ME
[*] YOU HAVE AN UNLOCKED BOOTLOADER! ! ! ! !
[*] mattlgroff@gmail.com RUNNING THIS WILL LOCK YOUR BOOTLOADER!
[*]
[*] Press enter to restore your phone to 6.12.181...

Please make a selection or hit ENTER to return:

Somebody just posted this exact thing a few posts back - have you taken 5 minutes to read this thread? Those errors are supposed to happen, just like the OP states.

#321 ka1z0ku

ka1z0ku

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 215 posts

Posted 25 May 2012 - 07:05 AM

As it says in the OP, the fastboot to .181 will have errors, and it will fail! Guaranteed! Its after that point that you go back to fastboot mode and flash the new boot.img. Then there's a chance that once you load recovery (which WILL take a while, and you will probably get an Android with a spinny box and then when thats done, reboot yet again and once again choose recovery) that flashing the update will fail. Try what Matt says, about wiping data/cache and trying again. If it absolutely doesn't work at that point (which it shouldn't, except for user error) I would start over with another .181 fastboot attempt and go thru the steps again. Good luck, please read the OP, please read a lot of the other posts in this thread so that you have some idea of what works or doesn't and what errors/fails you should expect.

#322 jimyv

jimyv

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 234 posts

Posted 25 May 2012 - 07:22 AM

Hey guys he has a gsm poland...used wrong stuff altogether he is in chat or was. I tryed to help but im limited to cdma knowledge. If you could help them i pointed them to gsm utility but he my need back link...
Sharing da buzz on my crackflashed rzr jimyv

#323 stiwrx

stiwrx

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 25 May 2012 - 07:25 AM

follow it exactly it do work..and if you are the 1% this is the place to get assistance.... Batman! Lol

I guess i am that 1% lol i ran it 6 times.

#324 jtsativa420

jtsativa420

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 25 May 2012 - 07:27 AM

As it says in the OP, the fastboot to .181 will have errors, and it will fail! Guaranteed! Its after that point that you go back to fastboot mode and flash the new boot.img. Then there's a chance that once you load recovery (which WILL take a while, and you will probably get an Android with a spinny box and then when thats done, reboot yet again and once again choose recovery) that flashing the update will fail. Try what Matt says, about wiping data/cache and trying again. If it absolutely doesn't work at that point (which it shouldn't, except for user error) I would start over with another .181 fastboot attempt and go thru the steps again. Good luck, please read the OP, please read a lot of the other posts in this thread so that you have some idea of what works or doesn't and what errors/fails you should expect.

If you get that message, wipe data, do the update again. If THAT fails, reboot. wipe cache, then install it again. That worked for me.


I had the same problem and after many update attempts i then tired wiping as Matt suggested. I then started all over to again receive the same error message. The key for me was, instead off continuing to power off and try again, i reboot after the error message and let it attempt to. Like Tson said it wont but then when i attempted to reenter the moto recovery i noticed the android had changed from the razr to the galaxy and all went well and rather quickly from there. It looks like this but has a red triangle above it. If you aren't seeing this that is probably the issue.

Posted Image

#325 kerm660r

kerm660r

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 25 May 2012 - 08:45 AM

Thank you VERY much for the responses. I do in fact see the incapacitiated android with the red exlamation point above his body when I enter recovery. I will keep going through the cycle and keep my fingers crossed.

** Update: I have run through this cycle several more times. Still receiving the Status 7 error. I will go back and start from the beginning again.

#326 dcorbett1972

dcorbett1972

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Posted 25 May 2012 - 10:43 AM

I hate that there are others that are having the same issues that I am having, but I am glad to see that I am not crazy. For a while, I thought it was only me getting the errors over and over again in recovery. I'm relatively certain that most people realize that the OP says we will get multiple errors, but what is occurring is not the same as when I originally soft bricked my phone. When that happened, I was just going to go back from the slightly buggy to GB and impatiently wait for the ICS update. As with everyone else that tried, I got stuck in a boot loop and it wasn't until Kboss figured out how to recover from soft brick that I was saved. Currently, when I flash with the utility, I don't go into a boot loop. It almost seems like I am not fully flashing the 181 files that originally gave a soft brick. If given the chance, the phone just reboots into .84 and sits there fat dumb and happy like I did nothing other than a factory restore. That's where my confusion is. It doesn't seem to matter how many times I wipe cache or factory reset in recovery when trying to flash 206. I continue to get the same status 7 with a cannot mount error. I've tried 1.51 utility, 1.51 with 181 files, 1.6, 1.6 with the downloaded 181 files (in case something was corrupt), downloaded 1.6 at least 3 times that I can think of and also a couple times with 1.51 and the 181 files. I have not it boot up, I have let it totally boot. If the best that someone can come up with is just keep trying, I will do that, but if there is anything that someone can think of other than what I have listed, I would be highly appreciative.

#327 jimyv

jimyv

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 234 posts

Posted 25 May 2012 - 11:17 AM

And you are certain ur drivers are installed and the fast boot is really workn aside from the noted errors ct bin ect.?
Sharing da buzz on my crackflashed rzr jimyv

#328 dcorbett1972

dcorbett1972

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Posted 25 May 2012 - 11:32 AM

And you are certain ur drivers are installed and the fast boot is really workn aside from the noted errors ct bin ect.?


The drivers are working, but as for the fastboot, other than it going through the whole process noted on post #292 (pg 15), I'm not sure how I would know if it is working or not. Is that proof it is functioning properly?

#329 jimyv

jimyv

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 234 posts

Posted 25 May 2012 - 11:51 AM

So after you fastboot 181 file you are going straight back closeing 1.51 and opening patch utility and then flashing 206 boot img right?
Sharing da buzz on my crackflashed rzr jimyv

#330 jimyv

jimyv

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 234 posts

Posted 25 May 2012 - 11:54 AM

So after you fastboot 181 file you are going straight back closeing 1.51 and opening patch utility and then flashing 206 boot img right?

ur not going to full boot phone just cycle back into ap
Sharing da buzz on my crackflashed rzr jimyv




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users