Jump to content


Photo

RAZR HD X926 Fastboot Screen on load


  • Please log in to reply
101 replies to this topic

#1 XE_Nerd

XE_Nerd

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 193 posts
  • Current Device(s):DROID RAZR HD, HTC Rezound

Posted 11 October 2013 - 07:59 AM

Hey I've been on the forums all night going through posts trying to figure this out but I'm exhausted so I'm going to ask after hours of trying and not being able to get my phone to load.

 

So here is what I did.

Phone was acting weird lately, like draining the battery quickly, not being able to turn off. So I tried a factory data reset and that didn't help.

 

I thought I would try flashing the stock firmware to do a os reinstall. It was my first time and I didn't backup. I don't even know how to do that... I tried to flash the latest firmware VZW_XT926_4.1.2_9.8.1Q_62_VQW_MR-2_VQW_RSD.xml and removed the getvar lines and I have been getting this error. update tz version failed preflash validation failed for tz. I would greatly appreciate if anyone knows if there is a way I can fix this. phone is locked and never been rooted. I liked the software so never cared to mess with it.

 

The only screens I can get to are fastboot, boot mode selection menu, and recovery.

 

If you need me to provide anymore info I'll get back with you as soon as I can. Getting ready to go to work now...

 

Again thank you if you can give me any in site. I'm hoping I didn't permanently break my phone.



#2 Memnoch73

Memnoch73

    ~The Devil~

  • Smod
  • 5,016 posts
  • Google+:memnoch73@gmail.com
  • LocationRochester, NY
  • Current Device(s):Pixel 3XL

Posted 11 October 2013 - 09:19 AM

I would recommend using the Utility

Please Login or Register to see this Hidden Content

. That should get you back up and running...


Bluesig3_zpsfd248ca4.png

 


#3 XE_Nerd

XE_Nerd

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 193 posts
  • Current Device(s):DROID RAZR HD, HTC Rezound

Posted 11 October 2013 - 10:20 AM

Oh I forgot to mention that I tried that utility and one other but I'm at work so I can't say which one it was and they both gave me an error. I'll post the error when I get home and I get a chance to try it again.



#4 XE_Nerd

XE_Nerd

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 193 posts
  • Current Device(s):DROID RAZR HD, HTC Rezound

Posted 11 October 2013 - 03:35 PM

Ok so I tried droid utility 2.0 lite and this happened.

 

Press any key to continue . . .
This program will now install stock 4.1.2 firmware to
Before launching the utility, put your phone into Fas
Turn of the phone, then, hold the vol-up and vol-down
while holding the power button, until the boot menu c
Scroll down to AP FASTBOOT, and select it.
Press any key to continue . . .
sending 'sbl1' (101 KB)...
OKAY [  0.019s]
writing 'sbl1'...
OKAY [  0.453s]
finished. total time: 0.472s
sending 'sbl2' (126 KB)...
OKAY [  0.020s]
writing 'sbl2'...
OKAY [  0.839s]
finished. total time: 0.859s
sending 'sbl3' (512 KB)...
OKAY [  0.049s]
writing 'sbl3'...
OKAY [  1.012s]
finished. total time: 1.061s
sending 'rpm' (140 KB)...
OKAY [  0.021s]
writing 'rpm'...
OKAY [  0.450s]
finished. total time: 0.471s
sending 'tz' (192 KB)...
OKAY [  0.024s]
writing 'tz'...
Preflash validation failed
FAILED (remote failure)
finished. total time: 0.169s
error: cannot load 'VZW_XT926_4.1.2/emmc_appboot.mbn'

 

And when I tried Droid Razr HD Utility that you posted this happens

 

sending 'system' (30720 KB)...
OKAY [  2.309s]
writing 'system'...
Preflash validation failed
FAILED (remote failure)
finished. total time: 2.450s
sending 'boot' (10240 KB)...
OKAY [  0.777s]
writing 'boot'...
Preflash validation failed
FAILED (remote failure)
finished. total time: 0.935s
erasing 'userdata'...
OKAY [  4.017s]
erasing 'cache'...
OKAY [  1.134s]
finished. total time: 5.151s
sending 'modem' (30720 KB)...
OKAY [  2.309s]
writing 'modem'...
OKAY [  1.027s]
sending 'modem' (17444 KB)...
OKAY [  3.573s]
writing 'modem'...
OKAY [  0.982s]
finished. total time: 7.892s
erasing 'modemst1'...
OKAY [  0.709s]
finished. total time: 0.709s
erasing 'modemst2'...
OKAY [  0.711s]
finished. total time: 0.711s
[*] Flash complete, Rebooting...
rebooting...
 
finished. total time: 0.005s

 

And after running both programs the phone now says

fastboot reason: sticky bit factory_fastboot

 

I ran the stock recovery and it seems to run on the computer end with out failure but hasn't made a difference on the phone.

 

Recovery still starts up but haven't figured out anything I can do from it to fix the issue.



#5 Memnoch73

Memnoch73

    ~The Devil~

  • Smod
  • 5,016 posts
  • Google+:memnoch73@gmail.com
  • LocationRochester, NY
  • Current Device(s):Pixel 3XL

Posted 11 October 2013 - 04:16 PM

Hmmm... I have never seen that fastboot error before. After doing some research I found this

Please Login or Register to see this Hidden Content

. Says it should work on any android phone and has worked on the Razr M


Bluesig3_zpsfd248ca4.png

 


#6 XE_Nerd

XE_Nerd

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 193 posts
  • Current Device(s):DROID RAZR HD, HTC Rezound

Posted 11 October 2013 - 04:43 PM

Ok, I manage to get rid of that error, now just getting boot failure. Tried the utility first and getting same errors and then tried rsd lite and getting same errors from that as well as before. Getting Boot Failure after trying the utility but now I do get the M in the red circle at first boot before the fastboot screen.



#7 XE_Nerd

XE_Nerd

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 193 posts
  • Current Device(s):DROID RAZR HD, HTC Rezound

Posted 11 October 2013 - 04:46 PM

I appreciate the help memnoch.



#8 tucstwo

tucstwo

    www.drdevs.com

  • Administrator
  • 14,435 posts
  • Twitter:tucstwo
  • Google+:tucstwo@gmail.com
  • LocationNJ
  • Current Device(s):LG G3 VS985, Nexus 7 (flo)

Posted 11 October 2013 - 04:59 PM

Was you're boot loader locked or unlocked before you started all this? 


Visit DRDevs.com hosting site for all official Droidrzr.com ROMs, Apps, GApps and other mods/files!!
Please PM me if you need help!
I will be hosting AOSP-Based ROM GApps packages!
Download the most Up-to-Date GApps Packages for AOSP ROMs from me here!


#9 XE_Nerd

XE_Nerd

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 193 posts
  • Current Device(s):DROID RAZR HD, HTC Rezound

Posted 11 October 2013 - 05:01 PM

locked.



#10 XE_Nerd

XE_Nerd

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 193 posts
  • Current Device(s):DROID RAZR HD, HTC Rezound

Posted 11 October 2013 - 05:06 PM

I'm worried if this was an expensive first experience.



#11 XE_Nerd

XE_Nerd

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 193 posts
  • Current Device(s):DROID RAZR HD, HTC Rezound

Posted 11 October 2013 - 05:17 PM

Oh and the link to the file for the first fast boot error was no longer working,  used this one 

Please Login or Register to see this Hidden Content



#12 SamuriHL

SamuriHL

    Android Warrior

  • Smod
  • 34,594 posts
  • Current Device(s):Pixel XL

Posted 11 October 2013 - 05:41 PM

Try the following:

 

o) Make sure you have the latest USB driver installed (google for Motorola USB driver)

o) Make sure you are using the original USB cable that came with your phone (it matters)

o) Try a different USB port and/or a different PC


5uWEQs7.jpg

 

Non potest esse nisi unus

 


#13 XE_Nerd

XE_Nerd

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 193 posts
  • Current Device(s):DROID RAZR HD, HTC Rezound

Posted 11 October 2013 - 06:19 PM

Thanks samurai but still not loading past fastboot.

 

Grabbed my motorola cable, I was using a hard drive cable.

 

I uninstalled motorola device manager and installed it again after re downloading it. it's version 2.4.3 and the rsd lite i'm using is version 6.1.4

 

I was only getting to step five and now I'm getting to step 6 and it's failing.

Failed flashing process. 6/24 flash partition "gpt_main0.bin" -> phone returned FAIL
 
I've removed the getvar from the xml and also tried an xml that was posted here 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 which helped me get to step 6.
 
<?xml version="1.0"?>
<flashing>
<header>
<phone_model model="VANQUISH_CFC_IFLASH" />
<software_version version="vanquish_vzw-user 4.1.2 9.8.1Q-62_VQW_MR-4 9 release-keysVANQUISH_BP_100730.081.64.09P" />
<interfaces>
<interface name="AP" />
</interfaces>
</header>
<steps interface="AP">
<step operation="flash" partition="sbl1" filename="sbl1.mbn" MD5="B64DD1CAE9E7ED4F6A6AB813A6782DAC" />
<step operation="flash" partition="sbl2" filename="sbl2.mbn" MD5="788245D6E0543D7B557D09CC4F716FBA" />
<step operation="flash" partition="sbl3" filename="sbl3.mbn" MD5="D76CEF1A66882E687C063F93BEB5C2D8" />
<step operation="flash" partition="rpm" filename="rpm.mbn" MD5="1364DCCF5E0A6C541B4B9C005F5AB7F6" />
<step operation="flash" partition="aboot" filename="emmc_appsboot.mbn" MD5="5E39F47572E08807CFD324A7505D3794" />
<step operation="flash" partition="partition" filename="gpt_main0.bin" MD5="6A20CC19F42D4BE9D52732697E241688" />
<step operation="flash" partition="sbl1" filename="sbl1.mbn" MD5="B64DD1CAE9E7ED4F6A6AB813A6782DAC" />
<step operation="flash" partition="sbl2" filename="sbl2.mbn" MD5="788245D6E0543D7B557D09CC4F716FBA" />
<step operation="flash" partition="sbl3" filename="sbl3.mbn" MD5="D76CEF1A66882E687C063F93BEB5C2D8" />
<step operation="flash" partition="rpm" filename="rpm.mbn" MD5="1364DCCF5E0A6C541B4B9C005F5AB7F6" />
<step operation="flash" partition="aboot" filename="emmc_appsboot.mbn" MD5="5E39F47572E08807CFD324A7505D3794" />
<step operation="flash" partition="boot" filename="boot.img" MD5="C8F495F6E4A96BD5B517C857FCDBF981" />
<step operation="flash" partition="system" filename="system.img" MD5="D6FF7A110197048EE8376A6FA1A1F455" />
<step operation="flash" partition="recovery" filename="recovery.img" MD5="69964ED22A7BA5E3762D8A56CA1FCE2D" />
<step operation="flash" partition="modem" filename="NON-HLOS.bin" MD5="E5D22C712428C7047B4EE443443A2751" />
<step operation="flash" partition="devtree" filename="device_tree.bin" MD5="01CCD38F085EBEFE1080223FC62A5415" />
<step operation="flash" partition="logo" filename="logo.bin" MD5="6463DC057ABF889F3B83A4D3DA4CDD1E" />
<step operation="flash" partition="cdrom" filename="cdrom" MD5="E01BB8745EE1529BD1DB7289EE38B2E1" />
<step operation="erase" partition="modemst1" />
<step operation="erase" partition="modemst2" />
<step operation="flash" partition="fsg" filename="fsg.mbn" MD5="23BE8F87F4C491CB7F9BB578D7CDCF50" />
<step operation="erase" partition="cache" />
<step operation="erase" partition="userdata" />
<step operation="erase" partition="tombstones" />
</steps>
</flashing>

 



#14 SamuriHL

SamuriHL

    Android Warrior

  • Smod
  • 34,594 posts
  • Current Device(s):Pixel XL

Posted 11 October 2013 - 06:29 PM

Remove the flash gpt_main0 flash line and the tz flash line and try again.


5uWEQs7.jpg

 

Non potest esse nisi unus

 


#15 XE_Nerd

XE_Nerd

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 193 posts
  • Current Device(s):DROID RAZR HD, HTC Rezound

Posted 11 October 2013 - 06:37 PM

I couldn't find the tz line, maybe it's removed already in this one and I removed gpt_main0 and now i get failed flashing process boot.img

 

no longer booting to motorola M, just loaded straight to fastboot. Oh and I also change usb ports. I don't have another computer though



#16 SamuriHL

SamuriHL

    Android Warrior

  • Smod
  • 34,594 posts
  • Current Device(s):Pixel XL

Posted 11 October 2013 - 06:40 PM

Wait.  I'm concerned now.  What FXZ are you flashing?  And this is an xt926, right?  Not an xt925?  I want the link to the FXZ you downloaded.


5uWEQs7.jpg

 

Non potest esse nisi unus

 


#17 XE_Nerd

XE_Nerd

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 193 posts
  • Current Device(s):DROID RAZR HD, HTC Rezound

Posted 11 October 2013 - 06:43 PM

So I'm removing the lines as they fail now. also had to remove system.img and then it finished.

 

now it's saying on the phone

partition (boot) security version downgraded

fastboot reason: boot failure

 

I know I'm using the latest firmware though, downloaded it again tonight since i've been home form work to make sure...... i'm getting the motorola M before fastboot again.

 

ok just got your last message, link to what i'm downloading, phone says xt926 on the back.  

Please Login or Register to see this Hidden Content

 MR-4 at the bottom.



#18 SamuriHL

SamuriHL

    Android Warrior

  • Smod
  • 34,594 posts
  • Current Device(s):Pixel XL

Posted 11 October 2013 - 06:45 PM

Ok, I can fix this now.  You're NOT using the latest.  MR4 is an old version.  

 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

That's the latest.  And because you're locked, you can't downgrade which is why the flashes are failing.  Alrighty.  Remove the get_var lines from that one and flash it.  That should get you back up and running.


5uWEQs7.jpg

 

Non potest esse nisi unus

 


#19 XE_Nerd

XE_Nerd

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 193 posts
  • Current Device(s):DROID RAZR HD, HTC Rezound

Posted 11 October 2013 - 06:47 PM

downloading, thank you so much, I'll let you know how it goes right away. I thought I was using the latest and couldn't find a newer one, glad you know of it.



#20 SamuriHL

SamuriHL

    Android Warrior

  • Smod
  • 34,594 posts
  • Current Device(s):Pixel XL

Posted 11 October 2013 - 06:49 PM

Yea, I owned an xt926 for a few months and wrote the House of Moto util, so, I've got a bit of experience with this stuff.  You'll be up and running soon.  Use Motochopper 1.3 to root it when you're done.  But you can't unlock it, sadly.  You should also consider reading through my House of Moto thread and get that set up for future use.  Just to save you from this headache again if something goes wrong.


5uWEQs7.jpg

 

Non potest esse nisi unus

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users