Jump to content


Photo

House of Nexus [3.0]


  • Please log in to reply
488 replies to this topic

#481 Sabres032

Sabres032

    Large and in charge EMS minion

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 9,515 posts
  • LocationWayward USA
  • Current Device(s):Google Pixel 2 XL

Posted 05 January 2018 - 12:43 PM

The answer is truly Windows, though. It's about device enumeration in device manager. ADB Debug in system is *NOT* the same as ADB sideload. It's considered a separately enumerated device. But because it's literally the same hardware, Windows gets...."confused" from time to time. When you switch the USB port, it gets a different device address which Windows then goes "oh, hey, I should load a driver for that." It's freaking stupid.

Sounds similar to what happened when I connected my Taimen to my computer using a USB BT dongle - connected perfectly fine the first time - but after disconnecting, it refuses to connect again. It has gotten confused about the phone lol.


And this is what confused the $#!+ out of me. One day everything works fine, next day it all goes to pot. I'm seriously considering putting Ubuntu on my spare system and using that for future OTA flashes. At least Linux is somewhat readier to use.
  • johnlgalt and spainter like this

IMG_12705794666508.jpeg


Sent from my Marine World N6 or my Nexus 7 2013 WiFi I'll let you figure out which.

#482 johnlgalt

johnlgalt

    Antidisestablishmentarianist

  • Superuser
  • 7,259 posts
  • Twitter:https://twitter.com/JohnLGalt
  • Location3rd Rock
  • Current Device(s):Pixel 4 XL 128 GB

Posted 05 January 2018 - 12:58 PM

I'm getting ready to get my workhorse Lenovo laptop back from a friend who has been borrowing it while I fixed his laptop - he gets his back, I get mine back, and I think my Dell Inspiron 15 Celeron-based machine gets *nixed.


  • SamuriHL, Sabres032 and spainter like this

#483 SamuriHL

SamuriHL

    Android Warrior

  • Smod
  • 41,889 posts
  • Current Device(s):S21 Ultra, Pixel 6

Posted 05 January 2018 - 03:09 PM

Sounds similar to what happened when I connected my Taimen to my computer using a USB BT dongle - connected perfectly fine the first time - but after disconnecting, it refuses to connect again.  It has gotten confused about the phone lol.

 

Yup.  Windows is VERY BAD at enumerating devices and if anything seems "off" it'll refuse and tell you it's "unknown".  And fixing that can be a right pain in the ass.


  • johnlgalt and spainter like this

Non potest esse nisi unus


#484 SamuriHL

SamuriHL

    Android Warrior

  • Smod
  • 41,889 posts
  • Current Device(s):S21 Ultra, Pixel 6

Posted 05 January 2018 - 03:10 PM

And this is what confused the sh** out of me. One day everything works fine, next day it all goes to pot. I'm seriously considering putting Ubuntu on my spare system and using that for future OTA flashes. At least Linux is somewhat readier to use.

 

Yea, I SOOOOOOOOOO wish MS had listened to me about WSL and made it so that we could enumerate Android devices over USB.  But no.  Use a VM. It's fairly painless to set up.


  • johnlgalt, Sabres032 and spainter like this

Non potest esse nisi unus


#485 johnlgalt

johnlgalt

    Antidisestablishmentarianist

  • Superuser
  • 7,259 posts
  • Twitter:https://twitter.com/JohnLGalt
  • Location3rd Rock
  • Current Device(s):Pixel 4 XL 128 GB

Posted 29 March 2018 - 07:55 AM

I'm going to factory reset my Shamu and lock the bootloader again.  Hopefully I won't have any issues.


  • SamuriHL likes this

#486 SamuriHL

SamuriHL

    Android Warrior

  • Smod
  • 41,889 posts
  • Current Device(s):S21 Ultra, Pixel 6

Posted 29 March 2018 - 08:03 AM

You shouldn't.


  • johnlgalt likes this

Non potest esse nisi unus


#487 johnlgalt

johnlgalt

    Antidisestablishmentarianist

  • Superuser
  • 7,259 posts
  • Twitter:https://twitter.com/JohnLGalt
  • Location3rd Rock
  • Current Device(s):Pixel 4 XL 128 GB

Posted 29 March 2018 - 02:13 PM

I didn't :p



#488 SamuriHL

SamuriHL

    Android Warrior

  • Smod
  • 41,889 posts
  • Current Device(s):S21 Ultra, Pixel 6

Posted 04 June 2018 - 09:30 AM

There's a damn bug in the House of Nexus!  I'll fix it at some point soon but if your image isn't in the images folder and you select it wherever it happens to be the script is written with the path from the images folder regardless.  WOOPS


Non potest esse nisi unus


#489 SamuriHL

SamuriHL

    Android Warrior

  • Smod
  • 41,889 posts
  • Current Device(s):S21 Ultra, Pixel 6

Posted 04 June 2018 - 09:45 AM

3.0 released

 

  • Nothing too special here.  Fixed an idiotic bug in OTA file selection outside of the HoN directory

  • johnlgalt likes this

Non potest esse nisi unus





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users