Jump to content


Photo

phone bricked encryption unsuccessful and reset button will not work


  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 droidrazrhd

droidrazrhd

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • LocationUSA
  • Current Device(s):droid razr hd

Posted 25 September 2013 - 06:55 PM

well basically it says it in the title i got a Droid Razr HD and i tried to root it and it worked ok for a few days then it failed.

i tried to do a master reset through android system and still fails..

it still boots into the latest safestrap and still will not work..

anybody got any ideas please help

Attached Files



#2 mattlgroff

mattlgroff

    The Dark Knight

  • Developer
  • 2,298 posts

Posted 25 September 2013 - 06:57 PM

well basically it says it in the title i got a Droid Razr HD and i tried to root it and it worked ok for a few days then it failed.

i tried to do a master reset through android system and still fails..

it still boots into the latest safestrap and still will not work..

anybody got any ideas please help

The answer is you do not have a DROID RAZR HD or the files are wrong, that is why these are failing each and every time.

If you need pictures of the devices...

Please Login or Register to see this Hidden Content


Please do not Personal Message me for help or troubleshooting. They will be ignored. Post in threads or start one in Q&A sections.

If you feel the need to donate to me, click here.


#3 droidrazrhd

droidrazrhd

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • LocationUSA
  • Current Device(s):droid razr hd

Posted 25 September 2013 - 06:59 PM

i have a droid razr xt926 that is my physical phone xt926



#4 mattlgroff

mattlgroff

    The Dark Knight

  • Developer
  • 2,298 posts

Posted 25 September 2013 - 07:02 PM

i have a droid razr xt926 that is my physical phone xt926

Don't know what to tell ya... it is failing pre-flash validation. That means it's not for your device or device's secure version #. 

 

"Remote Fail" can mean your battery is completely dead and you need a factory adapter to flash the files; once you use the correct ones.

Please Login or Register to see this Hidden Content


Please do not Personal Message me for help or troubleshooting. They will be ignored. Post in threads or start one in Q&A sections.

If you feel the need to donate to me, click here.


#5 droidrazrhd

droidrazrhd

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • LocationUSA
  • Current Device(s):droid razr hd

Posted 25 September 2013 - 07:05 PM

so i cant even use the correct power cord i need this adapter..

ok so then what do you recommend to do dude..i do have an xt926

its the factory power cord and i do have the right files



#6 droidrazrhd

droidrazrhd

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • LocationUSA
  • Current Device(s):droid razr hd

Posted 25 September 2013 - 07:08 PM

so your saying that could be the cause is that my phone is not picking up the battery

even though when i boot into safestrap it saying its picked up the charge and the percentage of the battery show its progress



#7 mattlgroff

mattlgroff

    The Dark Knight

  • Developer
  • 2,298 posts

Posted 25 September 2013 - 07:09 PM

so your saying that could be the cause is that my phone is not picking up the battery

even though when i boot into safestrap it saying its picked up the charge and the percentage of the battery show its progress

"Remote Fail" could mean many things, that is just one of them.


  • johnthehillbilly likes this

Please do not Personal Message me for help or troubleshooting. They will be ignored. Post in threads or start one in Q&A sections.

If you feel the need to donate to me, click here.


#8 johnthehillbilly

johnthehillbilly

    Gear jammin' S-Mod

  • Smod
  • 5,900 posts
  • Twitter:@johnhillbilly
  • Google+:http://goo.gl/ColUJ .. johnthehillbilly@gmail.com
  • LocationSomewhere between here, and there...
  • Current Device(s):unlocked RAZR HD (xt926)... RAZR (xt912)

Posted 25 September 2013 - 07:13 PM

Boot into AP Fastboot..... what does it tell you there .... also... what OS are you using? ....and are you using a USB 2.0 or 3.0..... and did you completely install the Motorola drivers before starting?

HD tappin' .... hillbilly style!!


Feeding my android addiction......... one phone at a time.....


Posted Image


If you are feeling generous and would like to buy me a drink.... coffee :)


#9 droidrazrhd

droidrazrhd

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • LocationUSA
  • Current Device(s):droid razr hd

Posted 25 September 2013 - 07:16 PM

in Ap Fastboot it gives me the regular options, i had the stock rom 4.1.2 jelly bean..

the latest safestrap and i have all the drivers installed



#10 droidrazrhd

droidrazrhd

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • LocationUSA
  • Current Device(s):droid razr hd

Posted 25 September 2013 - 07:17 PM

"Remote Fail" could mean many things, that is just one of them.

would you recommend buying the adapter and flashing those files



#11 johnthehillbilly

johnthehillbilly

    Gear jammin' S-Mod

  • Smod
  • 5,900 posts
  • Twitter:@johnhillbilly
  • Google+:http://goo.gl/ColUJ .. johnthehillbilly@gmail.com
  • LocationSomewhere between here, and there...
  • Current Device(s):unlocked RAZR HD (xt926)... RAZR (xt912)

Posted 25 September 2013 - 07:21 PM

in Ap Fastboot it gives me the regular options, i had the stock rom 4.1.2 jelly bean..
the latest safestrap and i have all the drivers installed


Regular options?.... APFastboot has no options....

would you recommend buying the adapter and flashing those files

Yes.... its always a good idea to have a TBH adapter or cable on hand ....
HD tappin' .... hillbilly style!!


  • mattlgroff likes this

Feeding my android addiction......... one phone at a time.....


Posted Image


If you are feeling generous and would like to buy me a drink.... coffee :)


#12 droidrazrhd

droidrazrhd

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • LocationUSA
  • Current Device(s):droid razr hd

Posted 25 September 2013 - 07:26 PM

in Ap Fastboot it says

ap fastboot flash mode

10.98(#) (sha-1e9f577, 2013-05-25 01:04:26)

emmc info size 16gb

Device is LOCKED Status Code: 0

battery ok

 

connect usb

data cable

 

 

fastboot reason: boot menu selected



#13 RikRong

RikRong

    Cap'n Slow

  • Superuser
  • 1,879 posts
  • Twitter:@rlongjr80
  • LocationND
  • Current Device(s):One M8 / N7 2013 / RazrM

Posted 25 September 2013 - 08:21 PM

in Ap Fastboot it says

ap fastboot flash mode

10.98(#) (sha-1e9f577, 2013-05-25 01:04:26)

emmc info size 16gb

Device is LOCKED Status Code: 0

battery ok

 

connect usb

data cable

 

 

fastboot reason: boot menu selected

I'm not sure, but does it always show the BL info when you're in fastboot mode (it is the BL info on the third line, right?)?  I don't remember seeing that last time I was in fastboot on my phone. 


R. Long: CleanRom M8 / Slimmed N7 2013 / RazrM stock KK

 


#14 johnthehillbilly

johnthehillbilly

    Gear jammin' S-Mod

  • Smod
  • 5,900 posts
  • Twitter:@johnhillbilly
  • Google+:http://goo.gl/ColUJ .. johnthehillbilly@gmail.com
  • LocationSomewhere between here, and there...
  • Current Device(s):unlocked RAZR HD (xt926)... RAZR (xt912)

Posted 25 September 2013 - 08:25 PM

Ya know Rik... now that you mention it, I can't remember seeing that either, on any of mine.... going to have to go to AP fastboot to see ....

HD tappin' .... hillbilly style!!


Feeding my android addiction......... one phone at a time.....


Posted Image


If you are feeling generous and would like to buy me a drink.... coffee :)


#15 Joshuamink

Joshuamink

    xt907er

  • Superuser
  • 92 posts
  • Twitter:@joshmink
  • LocationOHIO
  • Current Device(s):DROID RAZR M

Posted 28 September 2013 - 09:27 PM

The bootloader status is always shown for me, on my m, in fastboot, but mine says UNLOCKED Status Code 3. :)


  • RikRong likes this

#16 RikRong

RikRong

    Cap'n Slow

  • Superuser
  • 1,879 posts
  • Twitter:@rlongjr80
  • LocationND
  • Current Device(s):One M8 / N7 2013 / RazrM

Posted 29 September 2013 - 12:18 AM

The bootloader status is always shown for me, on my m, in fastboot, but mine says UNLOCKED Status Code 3. :)

Cool, yeah, I couldn't remember if it showed or not.


R. Long: CleanRom M8 / Slimmed N7 2013 / RazrM stock KK

 


#17 planarbox

planarbox

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 22 February 2014 - 02:31 PM

Alright, so I seem to be having a similar issue with the xt912.  Encryption Unsuccessful, but I can't actually get into fastboot because my device is similarly locked.  How exactly was this fixed?  Is it the adapter that solved it?  I think I may have a different issue however because my is similar but states the batter is OK.  Any help would be appreciated.  I don't know if this thread is too old, but it sounded really similar to mine and didn't want to start a new thread if I didn't have to



#18 johnthehillbilly

johnthehillbilly

    Gear jammin' S-Mod

  • Smod
  • 5,900 posts
  • Twitter:@johnhillbilly
  • Google+:http://goo.gl/ColUJ .. johnthehillbilly@gmail.com
  • LocationSomewhere between here, and there...
  • Current Device(s):unlocked RAZR HD (xt926)... RAZR (xt912)

Posted 22 February 2014 - 02:38 PM

You don't have to be unlocked to be able to boot into AP Fastboot ....you can get to AP Fastboot by powering completely off.. then hold vol down and vol up and power... use vol down to highlight Fastboot and then vol up to select it........ have you tried Matt's utility for your 912?

Tapadriving.... hillbilly style!!!


Feeding my android addiction......... one phone at a time.....


Posted Image


If you are feeling generous and would like to buy me a drink.... coffee :)


#19 Gloomfrost

Gloomfrost

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 11 August 2014 - 11:33 PM

Was there ever a solution to this? I have the identical problem as seen above. Further, using Matt's 1.21 utility (option 2) shows:

Failed to hab check for recovery: 0x56

preflash validation failed for recovery



#20 livinginkaos

livinginkaos

    I don't know what I'm doing anymore.....

  • Administrator
  • 10,492 posts
  • Google+:Hangouts - livinginkaos@gmail.com
  • LocationOregon
  • Current Device(s):LG G3 / Galaxy S5 / One+1 / HTC One M8 / LG G2 / Moto X DEV / HTC One Max / Galaxy S4 Dev / Galaxy S4 / Razr HD Dev / HTC EVODesign on FreedomPop / Chromecast / Samsung Tab Pro 12.2 / Lenovo Win8 Tab / Eee Slate / '13 Nexus 7 / Asus TF300 / Galaxy Tab 2 / Iconia Tab A500

Posted 12 August 2014 - 08:22 AM

Try SamuriHL's RSD flasher or House of Moto.  Matt's utilities haven't been updated.


b2wvCBn.png

Sig by livinginkaos
LG G3 / Galaxy S5 / One+1 / HTC One M8 / LG G2 / Moto X DEV / HTC One Max / Galaxy S4 Dev / Galaxy S4 / Razr HD Dev / HTC EVODesign on FreedomPop / Chromecast / Samsung Tab Pro 12.2 / '13 Nexus 7 / Lenovo Win8 Tab / Asus TF300 / Eee Slate / Galaxy Tab 2 / Iconia A500


#21 Gloomfrost

Gloomfrost

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 12 August 2014 - 12:14 PM

Tried - just gives "partition_signed" -> phone returned fail. fastboot just gives the remote-device error.. =\



#22 livinginkaos

livinginkaos

    I don't know what I'm doing anymore.....

  • Administrator
  • 10,492 posts
  • Google+:Hangouts - livinginkaos@gmail.com
  • LocationOregon
  • Current Device(s):LG G3 / Galaxy S5 / One+1 / HTC One M8 / LG G2 / Moto X DEV / HTC One Max / Galaxy S4 Dev / Galaxy S4 / Razr HD Dev / HTC EVODesign on FreedomPop / Chromecast / Samsung Tab Pro 12.2 / Lenovo Win8 Tab / Eee Slate / '13 Nexus 7 / Asus TF300 / Galaxy Tab 2 / Iconia Tab A500

Posted 12 August 2014 - 12:52 PM

Are you using a fxz from the sbf website.

sent from my G3


b2wvCBn.png

Sig by livinginkaos
LG G3 / Galaxy S5 / One+1 / HTC One M8 / LG G2 / Moto X DEV / HTC One Max / Galaxy S4 Dev / Galaxy S4 / Razr HD Dev / HTC EVODesign on FreedomPop / Chromecast / Samsung Tab Pro 12.2 / '13 Nexus 7 / Lenovo Win8 Tab / Asus TF300 / Eee Slate / Galaxy Tab 2 / Iconia A500


#23 Gloomfrost

Gloomfrost

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 12 August 2014 - 02:22 PM

Yes. Using Blur_Version.98.21.122002.XT925.RCI.en.CA

 

from

 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

Device before was 4.1.2 on Fido (not rogers) but I don't think that should matter. Either way I think I also tried the xt926 for the verizon US version, but everything fails the same way.



#24 SamuriHL

SamuriHL

    Android Warrior

  • Smod
  • 22,433 posts
  • Current Device(s):Samsung S4 GPE, Note 10.1 2014, Moto X Dev Edition

Posted 12 August 2014 - 02:26 PM

Um.  You basically bricked your phone doing something that you "didn't think should matter".  There's no fixing that.


R6bmQQ4.jpg

Samsung S4 Google Play Edition

Moto X Developer Edition


#25 Gloomfrost

Gloomfrost

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 12 August 2014 - 02:45 PM

Thanks but AFAIK it's the same package just different logo. Why would that brick it? Also, I haven't had one successful flash, and the phone still boots up (past the motorola badge with the waves), and even shows the clock/boot logo/battery status for a split second then goes into 'Encryption Unsuccessful' (which btw where this started from), so no change from what I can tell.



#26 SamuriHL

SamuriHL

    Android Warrior

  • Smod
  • 22,433 posts
  • Current Device(s):Samsung S4 GPE, Note 10.1 2014, Moto X Dev Edition

Posted 12 August 2014 - 02:54 PM

I'll let you do the research on why flashing an FXZ not made for your phone is "a bad idea™".  Basically, there's nothing I can do to help you in this current situation you're in.


R6bmQQ4.jpg

Samsung S4 Google Play Edition

Moto X Developer Edition


#27 Gloomfrost

Gloomfrost

    n00b

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 12 August 2014 - 03:09 PM

The flash failed so it's still an XT925 with XT925 firmware..




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users