Jump to content


Photo

in need of help badly

XT926 encryption unsuccessful locked failed update

  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#1 inkcorey

inkcorey

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 31 posts
  • LocationPhilippines
  • Current Device(s):RAZR MAXX HD

Posted 02 July 2014 - 11:44 PM

good day!!

 

first of all, i am new to this forum, and also new to phone modding. i found this forum while searching for a fix in my phone problem.

i have a droid razr hd. it is on running on stock, i havent rooted or unlocked it. it was running on jellybean with no problems at all. problems came when i tried to upgrade it to kitkat, and accidentally the internet connection stopped because of power failure, so the update was cancelled and got messed up when i rebooted the phone and it show this encryption unsuccessful. i already tried to factory reset but still failed on booting past the encryption unsuccessful.i am afraid to try the methods posted in the forum coz im not sure of what to do and damage the phone so came here to ask for an advice how to revive my phone. thanks in advance :)

 

 

tried to open fastboot mode and took a screen shot, 

 

 

Attached Files



#2 johnthehillbilly

johnthehillbilly

    Gear jammin' S-Mod

  • Smod
  • 6,470 posts
  • Twitter:@johnhillbilly
  • Google+:http://goo.gl/ColUJ .. johnthehillbilly@gmail.com
  • LocationSomewhere between here, and there...
  • Current Device(s):unlocked RAZR HD (xt926)... RAZR (xt912)

Posted 03 July 2014 - 02:33 AM

Please Login or Register to see this Hidden Content

..... Since you can get into fastboot you can follow the instructions in that thread and it should fix you right up......:):)
  • rickw and inkcorey like this

Feeding my android addiction......... one phone at a time.....

jhf.png

If you are feeling generous and would like to buy me a drink.... coffee :)


#3 inkcorey

inkcorey

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 31 posts
  • LocationPhilippines
  • Current Device(s):RAZR MAXX HD

Posted 03 July 2014 - 03:15 AM

Please Login or Register to see this Hidden Content

..... Since you can get into fastboot you can follow the instructions in that thread and it should fix you right up...... :):)

thanks sir for the reply.

i'm gonna try this now



#4 inkcorey

inkcorey

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 31 posts
  • LocationPhilippines
  • Current Device(s):RAZR MAXX HD

Posted 03 July 2014 - 03:31 AM

Please Login or Register to see this Hidden Content

..... Since you can get into fastboot you can follow the instructions in that thread and it should fix you right up...... :) :)

i tried it sir but it seems that there's a problem...

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   135.61KB   51 downloads


#5 johnthehillbilly

johnthehillbilly

    Gear jammin' S-Mod

  • Smod
  • 6,470 posts
  • Twitter:@johnhillbilly
  • Google+:http://goo.gl/ColUJ .. johnthehillbilly@gmail.com
  • LocationSomewhere between here, and there...
  • Current Device(s):unlocked RAZR HD (xt926)... RAZR (xt912)

Posted 03 July 2014 - 05:26 AM

Are your drivers up to date ....AND.... Are you using the Motorola (OEM) cable that came with the phone.......
  • rickw, cmh714 and inkcorey like this

Feeding my android addiction......... one phone at a time.....

jhf.png

If you are feeling generous and would like to buy me a drink.... coffee :)


#6 cmh714

cmh714

    Tech Service & Beyond

  • Smod
  • 3,272 posts
  • LocationSoCal
  • Current Device(s):Nexus 6

Posted 03 July 2014 - 05:27 AM

AND USB 2.0 only


  • rickw, johnthehillbilly and inkcorey like this

#7 livinginkaos

livinginkaos

    I don't know what I'm doing anymore.....

  • Administrator
  • 15,038 posts
  • Google+:Hangouts - livinginkaos@gmail.com
  • LocationOregon
  • Current Device(s):Samsung S8+ / Pixel XL 128gb / iPhone 7+ 256gb / iPad Pro 12.9" / Samsung Chromrbook Plus / Pixel C / Nexus 6p 128gb / Nexus 6 / Nexus 6 on Fi / Nexus 9 / Moto 360^2 / Nvidia Shield TV Pro / Nvidia Shield Tablet / HTC EVODesign on FreedomPop / Chromecast / Surface Pro 3 i7 / Samsung Tab Pro 12.2 / Lenovo Win8 Tab / Eee Slate / '13 Nexus 7

Posted 03 July 2014 - 06:27 AM

And does your battery still show OK in the fastboot screen like it did on the screen shot? 


  • rickw and inkcorey like this

b2wvCBn.png

Sig by livinginkaos
Samsung S8+ / Pixel XL 128gb / iPhone 7+ 256gb / iPad Pro 12.9" / Samsung Chromrbook Plus / Pixel C / Nexus 6p 128gb / Nexus 6 / Nexus 6 on Fi / Nexus 9 / Moto 360^2 / Nvidia Shield TV Pro / Nvidia Shield Tablet / HTC EVODesign on FreedomPop / Chromecast / Surface Pro 3 i7 / Samsung Tab Pro 12.2 / Lenovo Win8 Tab / Eee Slate / '13 Nexus 7


#8 cmh714

cmh714

    Tech Service & Beyond

  • Smod
  • 3,272 posts
  • LocationSoCal
  • Current Device(s):Nexus 6

Posted 03 July 2014 - 06:30 AM

And if all that doesnt work, then you need to try the fastboot method...

 

Maligayang pagdating to our site :)


  • rickw and inkcorey like this

#9 inkcorey

inkcorey

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 31 posts
  • LocationPhilippines
  • Current Device(s):RAZR MAXX HD

Posted 03 July 2014 - 07:36 AM

Are your drivers up to date ....AND.... Are you using the Motorola (OEM) cable that came with the phone.......

drivers are up to date...alrdy installed the motorola manager that came with the phone and updated it. well the cable, came from my other phone.

 

 

AND USB 2.0 only

yes usb 2.0...  tried 3.0 but it doesnt work

 

 

And does your battery still show OK in the fastboot screen like it did on the screen shot? 

battery is charged up pretty well

 

 

And if all that doesnt work, then you need to try the fastboot method...

 

Maligayang pagdating to our site :)

salamat po sa pagbati!  thanks for welcoming me! XD

 

i already read Mr. SamuiHL's thread 

Please Login or Register to see this Hidden Content

(yes all 15 pages of the thread, but the moto cable is unavailable so i just tried my luck with the other cable that i have)

 

ill try the fastboot method after i find the original cable of the phone. this phone was given to me by my friend from the u.s. so ill just have to get the cable from him later

 

thanks for the fast reply guys..

ill give you an update after i get the original cable :D



#10 cmh714

cmh714

    Tech Service & Beyond

  • Smod
  • 3,272 posts
  • LocationSoCal
  • Current Device(s):Nexus 6

Posted 03 July 2014 - 07:39 AM

Basically you want an original Moto OEM cable for a Moto device. It does make a difference generally....


  • inkcorey likes this

#11 inkcorey

inkcorey

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 31 posts
  • LocationPhilippines
  • Current Device(s):RAZR MAXX HD

Posted 03 July 2014 - 07:46 AM

Basically you want an original Moto OEM cable for a Moto device. It does make a difference generally....

ill keep that in mind sir. ill just have to get the original cable from my friend :D



#12 johnthehillbilly

johnthehillbilly

    Gear jammin' S-Mod

  • Smod
  • 6,470 posts
  • Twitter:@johnhillbilly
  • Google+:http://goo.gl/ColUJ .. johnthehillbilly@gmail.com
  • LocationSomewhere between here, and there...
  • Current Device(s):unlocked RAZR HD (xt926)... RAZR (xt912)

Posted 03 July 2014 - 08:09 AM

Uninstall the moto device manager and use these drivers.....

Please Login or Register to see this Hidden Content


  • inkcorey likes this

Feeding my android addiction......... one phone at a time.....

jhf.png

If you are feeling generous and would like to buy me a drink.... coffee :)


#13 inkcorey

inkcorey

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 31 posts
  • LocationPhilippines
  • Current Device(s):RAZR MAXX HD

Posted 03 July 2014 - 03:31 PM

Uninstall the moto device manager and use these drivers.....

Please Login or Register to see this Hidden Content

thank you sir, i'll add this into my tools :)

#14 inkcorey

inkcorey

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 31 posts
  • LocationPhilippines
  • Current Device(s):RAZR MAXX HD

Posted 03 July 2014 - 03:49 PM

thank you sir, i'll add this into my tools :)

hmmm wait sir, i think what i have is more updated than what you gave :)

 

i have 3.0 moto drivers. on the link is only 2.0 moto drivers



#15 johnthehillbilly

johnthehillbilly

    Gear jammin' S-Mod

  • Smod
  • 6,470 posts
  • Twitter:@johnhillbilly
  • Google+:http://goo.gl/ColUJ .. johnthehillbilly@gmail.com
  • LocationSomewhere between here, and there...
  • Current Device(s):unlocked RAZR HD (xt926)... RAZR (xt912)

Posted 03 July 2014 - 03:56 PM

hmmm wait sir, i think what i have is more updated than what you gave :)

i have 3.0 moto drivers. on the link is only 2.0 moto drivers


Indeed..... But, most of the time, the drivers included with device manager do not play nice with adb and fastboot.......
  • cmh714 and inkcorey like this

Feeding my android addiction......... one phone at a time.....

jhf.png

If you are feeling generous and would like to buy me a drink.... coffee :)


#16 inkcorey

inkcorey

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 31 posts
  • LocationPhilippines
  • Current Device(s):RAZR MAXX HD

Posted 03 July 2014 - 06:42 PM

Indeed..... But, most of the time, the drivers included with device manager do not play nice with adb and fastboot.......

ahhhh i see.. compatibility issues if i may say...

well i'll update you guys later after i have the cable :D

tyy



#17 inkcorey

inkcorey

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 31 posts
  • LocationPhilippines
  • Current Device(s):RAZR MAXX HD

Posted 04 July 2014 - 07:13 AM

i got the original moto cable... but it still fails :( oh no

what should i do :(



#18 cmh714

cmh714

    Tech Service & Beyond

  • Smod
  • 3,272 posts
  • LocationSoCal
  • Current Device(s):Nexus 6

Posted 04 July 2014 - 07:16 AM

Sounds like you need to try with a different PC.


  • inkcorey likes this

#19 johnthehillbilly

johnthehillbilly

    Gear jammin' S-Mod

  • Smod
  • 6,470 posts
  • Twitter:@johnhillbilly
  • Google+:http://goo.gl/ColUJ .. johnthehillbilly@gmail.com
  • LocationSomewhere between here, and there...
  • Current Device(s):unlocked RAZR HD (xt926)... RAZR (xt912)

Posted 04 July 2014 - 07:20 AM

Did you try fastboot instead of rsdlite...... ?
  • cmh714 and inkcorey like this

Feeding my android addiction......... one phone at a time.....

jhf.png

If you are feeling generous and would like to buy me a drink.... coffee :)


#20 inkcorey

inkcorey

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 31 posts
  • LocationPhilippines
  • Current Device(s):RAZR MAXX HD

Posted 04 July 2014 - 07:30 AM

Sounds like you need to try with a different PC.

hmmm

 

Did you try fastboot instead of rsdlite...... ?

hmmm.. could you guide me on how to do the other process? or just some links

 

thanks, your replys are very much appreciated :)







Also tagged with one or more of these keywords: XT926, encryption unsuccessful, locked, failed update

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users